2016 YILI MÜZELER GÜNÜ KUTLANDI

2016 Yılı UNESCO Dünya Müzeler Günü etkinliği kapsamında, Arkeoloji ve Etnografya Müzemiz ile Türk İslam Eserleri Müzelerimiz saat  23.00'e kadar ziyarete açık kaldı. Ziyaret edenler arasında Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü’ne bağlı, Yaşlılar evinden ve çocuk esirgeme yurdundan da misafirlerimizde bulundu.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere bisiklet ve fotoğraf makinesi  ile başarı belgeleri verilmesinin ardından, sergilenmeye değer resim ve fotoğraflardan oluşan sergi, Türk İslam Eserleri Müzesinde Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ÖZCN ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Özcan tarafından ziyarete açıldı.

Edirne ilk okullarından gelen öğrencilerin katıldığı etkinliklerde, öğrencilerin folklor gösterisi ilgi ile izlendi.
  • mzg2016-0
  • mzg20016-00