KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA "LALE VE GÜL" SERGİSİ AÇILDI

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Valiliği, İl Müftülüğü, Trakya Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü tarafından organize edilen “Lale ve Gül” konulu sergi Vali Dursun Ali Şahin tarafından açıldı.

Türk İslam Eserleri Müzemizde açılan Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Lale ve Gül” konulu sergi açıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Bu hafta iki güzel etkinliği kutluyoruz. Birisi 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum haftası diğeri Turizm haftası. Burada Kutlu doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan “Lale ve Gül” konulu sergiyi açıyoruz. Lale ve Gülün İslam tarihinde çok önemli yerleri var. Gül, aşkı, muhabbeti ve Sevgili Peygamberimizi temsil eder. Bu serginin açılmasında emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.