Edirne Müzesi, Metal Eserler Örnekleri

Eros Küpe - Altın

Roma Dönemi

Zoralım

Açıklama: Eros uçar vaziyette tasvir edilmiştir. Sol eliyle yayını germiş, sağ eliyle tuttuğu oku atar vaziyettedir. Kulağa geçen halkaya, başından iki küçük halka ile bağlanmıştır.

Zeus Heykelciği - Bronz

Helenistik Dönem

Uzunköprü - Yağmurca Köyü

Açıklama: Zeus ayakta ve çıplak olarak tasvir edilmiştir. Yukarıya kaldırdığı sağ elinde şimşek demeti tutmaktadır. Sol kol dirsekten, sol bacak da dizden itibaren noksandır.

İbrik - Tombak

Osmanlı Dönemi

Buluntu Yeri

Topkapı Sarayı Müzesi'nden devredilmiştir.

Açıklama: Boyunda çiçek motifleri, karnının alt tarafında kabartma süsler ve kapağında da kabartma gül motifleri vardır.

Yüzük - Altın

M.Ö 5.YY

Ainos (Enez) 2008

Açıklama: Yüzük kaşının üzerinde oturur vaziyette sola dönük bir kadın figürü vardır. Sol eliyle göğsünü tutmakta, sağ elinde uzun bir nesne vardır.